• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5 redenen waarom je vandaag nog over moet gaan op verstelbare zit-sta-bureaus

Lees je dit bericht terwijl je zit? De kans is vrij groot – steeds meer uren van ons leven brengen we zittend door. Helemaal niet zo goed voor onze productiviteit en zeker niet voor onze gezondheid. Cue in: verstelbare sta-zit-bureaus!

 

Het vermindert de tijd die je op kont doorbrengt

Lang achter elkaar zitten kan de kans op gezondheidsproblemen vergroten, zoals obesitas, diabetes en hartziekten. Als je een zit-sta-bureau gebruikt, kun je de tijd die je zittend doorbrengt verminderen, wat een grote invloed kan hebben op je gezondheid.

 

Je krijgt er meer energie van en wordt productiever 

Staand werken kan de bloeddoorstroming verhogen, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar je hersenen gaan. Hierdoor voel je je energieker en kun je je beter concentreren. En als je afwisselt tussen zitten en staan, kan dat naast je concentratie ook nog eens je creativiteit stimuleren.

Het vermindert lichamelijke klachten

Lang zitten kan zorgen voor rug- en nekpijn en andere lichamelijke klachten. Maar door staand te werken, komt er minder druk op je ruggengraat en worden je spieren actiever gebruikt. Hierdoor kun je van die vervelende klachten afkomen.

 

Het verbetert je houding 

Met een zit-sta-bureau kun je je rug en nek in een meer natuurlijke positie plaatsen, waardoor je houding beter wordt. Dit voorkomt op de lange termijn rug- en nekproblemen.

 

Ze zijn verstelbaar naar meerdere hoogtes

De meeste zit-sta-bureaus zijn verstelbaar, waardoor ze voor verschillende mensen en taken geschikt zijn. Je kunt je werkplek dus aanpassen aan je eigen voorkeuren en behoeften.

 

Is het per sé een gegeven dat een goed ontworpen ruimte er direct minder strak uitziet als er ergonomisch meubilair wordt gebruikt? Absoluut niet! Het is heel goed mogelijk om design en ergonomie te combineren en wij van ABRO zijn juist enthousiast over mooi ingerichte ruimtes met passend en ergonomisch meubilair. Neem gerust contact met ons op om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn qua ergonomisch meubilair of custom meubilair!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.