• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De 5 grote voordelen van een systeemplafond

Verlaagde plafonds zijn secundaire plafonds die zijn opgehangen aan het plafond erboven, waardoor een ruimte ontstaat tussen het echte plafond en de bovenkant van het verlaagde plafond. De opening tussen een verlaagd plafond en het normale plafond erboven is vaak om en nabij 60 cm, daarom worden ze vaak verlaagde plafonds of valse plafonds genoemd. In deze blog lees je waarom systeemplafonds van meerwaarde kunnen zijn voor jou!

  • Het wegwerken van bedrading en leidingen

Door het gebruik van een systeemplafond kunt u leidingen, buizen en bedrading uit het zicht halen. Het voordeel is dat je altijd nog eenvoudig bij deze bedrading en leidingen kunt komen voor onderhoud of andere zaken. Zo heb je de lusten van een mooi strak afgewerkt plafond, maar niet de lasten van onbereikbare leidingen en draden.

 

  • Extra geluidsisolatie

Je kent het wel, je zit rustig je mails af te werken, maar raakt afgeleid door het geluid van ruimtes boven of naast je. Systeemplafonds bieden een geluidsisolerende werking waardoor je minder last hebt van geluiden van buiten de ruimte maar ook andersom! 

 

  • Eenvoudige vervanging/reparatie

Het repareren van een plafond is erg eenvoudig en kan door iedereen worden gedaan. Je bestelt de platen online en wisselt de platen om. Naast een rolmaat en een stanleymes heb je geen gereedschap nodig.

 

  • Thermische isolatie

Een systeemplafond zal altijd enigszins isolerend werken, omdat het meestal een aantal centimeters onder de verdiepingsvloer hangt. Hierdoor vormt de ruimte boven het plafond al een barrière, waardoor je minder kubieke meters aan ruimte hoeft te verwarmen. Plafondplaten met een kern van steenwol werken daarbij beter dan platen met een gipskern, waardoor je beter de warmte binnenhoudt, of de kou buiten houdt.

 

  • Verlichting plaatsen

Een van de voordelen die een systeemplafond met zich meebrengt is het feit dat je de verlichting kunt plaatsen op elke plek die je maar wenst. Hierdoor hoef je ook geen kabels of leidingen door massieve muren of plafonds te trekken, maar kun je deze gewoon wegwerken in de ruimte boven het systeemplafond, dit scheelt uiteraard flink in de kosten.

Wil jij jouw kantoorinrichting ook upgraden met een systeemplafond? Neem dan nu contact op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.