• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dé 5 kantoortrends van 2022

Hybride werken

Voor de start van COVID-19 werkten mensen maar weinig vanuit huis. Plots was er vanwege de pandemie ineens een wereldwijde verschuiving naar werken op afstand. De terugkeer naar kantoor creëerde wat we nu kennen als hybride werken.

Maar hoe beïnvloedt hybride werken het kantoorontwerp dan? Het hybride werken heeft ertoe geleid dat er een stijgende vraag is naar een ‘socialer’ kantoor, een ruimte waar menselijke interactie wordt aangemoedigd door slim ontwerp en lay-out. Terwijl medewerkers steeds vaker buiten kantoor werken, wordt de behoefte aan persoonlijk contact op kantoor des te belangrijker.

Denk hierbij aan sociale / breakout-ruimtes, denk aan keukens, denk aan koffiemachines en/of waterkoelers. Alles om sociale interactie en cohesie te stimuleren.

 

Smart office

Er is een verschuiving naar meer gebruik van slimme technologie op de werkplek. Slimme kantoren zijn ontworpen om het boeken van werkruimtes mogelijk te maken, sensoren om de luchtkwaliteit te bewaken. 

Dit zijn slechts een handjevol mogelijkheden die een smart office kan bieden aan je organisatie en wij denken dat we pas aan het begin staan van de verschuiving naar smart offices.

‘Thuis’-gevoel op werk

Omdat veel mensen momenteel nog steeds vanuit huis werken, is het idee van het ontwerp en de esthetiek van het kantoor veranderd. Voor de werknemers die op kantoor zijn, is het doel om comfort en veiligheid te bieden en om werknemers zich ontspannen te laten voelen, alsof ze thuis zijn.

Om een ​​veilig, comfortabel gevoel van ’thuis’ op kantoor te creëren, kun je kiezen voor huiselijke elementen bij je kantoorinrichting, zoals comfortabele banken en stoelen, zachte verlichtingselementen in gemeenschappelijke ruimtes, of wat de volgende trend inleidt: kunstwerken over het kantoor verspreiden.

Integreer kunst in je kantoorinrichting

Het opnemen van kunst in je kantoorinrichting kan handig zijn voor het overbrengen van bijvoorbeeld een merkboodschap. Kunst of afbeeldingen aan de muur communiceren het merk naar personeel en bezoekers. Ook is het bewezen dat kunstwerken van meer waarde kunnen zijn voor je kantoorinrichting dan alleen decoratief. Het kan in veel gevallen helpen om de productiviteit te verhogen en ook creativiteit te stimuleren. Tip: een van de laatste terugkerende kunst trends zijn neon-signs!

 

Een neon-sign gebruikt bij een kantoorinrichting.

Combineer nieuw en oud

Door oude en nieuwe materialen en meubels in je kantoorinrichting te combineren, ontstaat er een balans tussen het comfort van klassiek design en de trend van moderne stijlen. Een voorbeeld om oud en nieuw te combineren, is het gebruik van een retro-geïnspireerd vloerkleed met patronen, bovenop een modernere betonnen vloer. Oude bureaus of tafels kunnen worden gecombineerd met fel gekleurde accessoires, zoals stoelen of banken.

Evenwicht bij het mengen van oud en nieuw is net zo belangrijk als bij het combineren van open kantoorruimtes met individuele werkplekken. Deze zorgvuldige overweging voor het gebruik van twee verschillende elementen is van cruciaal belang voor veel aspecten van de moderne kantoorinrichting.

 

Oude elementen gecombineerd met nieuwe elementen bij de kantoorinrichting.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou bij de inrichting van je kantoor? Neem snel contact op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.