• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe voorkom je verzuim met je kantoorinrichting?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo! Een kantoorinrichting kan het ziekteverzuim van je medewerkers verlagen en de productiviteit op de werkvloer verhogen. Een gezonde werkomgeving creëer je door een juiste mix van transparantie en privacy, maar ook door kleur, verlichting en meubilair. Wij geven de volgende tips om de productiviteit op jouw kantoor een boost te geven!

#1 Kies de juiste mix tussen transparantie en privacy

Een mix van transparantie en privacy is de trend van vandaag. Een moderne uitstraling straalt niet alleen wat uit voor de buitenwereld. Het bevordert ook de creativiteit en productiviteit, mits er voldoende ruimtes zijn gecreëerd. Je kunt je voorstellen dat één grote ruimte voor rumoer kan zorgen. Het is daarom essentieel om voldoende privacy te creëren binnen jouw kantoor. Denk hierbij aan kantoortuinen of scheidingswanden.

 

 

#2 Haal voldoende groen in kantoor

Het huiskamergevoel is in de hedendaagse tijd niet meer weg te denken binnen het bedrijfsleven. Hierbij horen natuurlijk ook kantoorplanten, bladeren of groene wanden.
Er zitten voldoende voordelen aan een groen kantoor: het zorgt ook voor een betere concentratie, minder stress en een hogere productiviteit. Het huiskamergevoel is gemakkelijk te integreren en zorgt ook nog eens voor een schonere lucht.

 

 

#3 Zorg voor het juiste meubilair

De hele dag een zithouding aannemen is natuurlijk hartstikke ongezond. Om die reden is het belangrijk dat medewerkers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen binnen een bedrijf en een andere houding kunnen aannemen. Denk hierbij aan een zit-sta bureau of een aantal hoge tafels binnen het kantoor. Ook het plaatsen van een zitzak of een comfortabele bank kan voor een wisselende houding zorgen.

 

#4 Geef je kantoorruimtes kleur

De kleur van een kantoorruimte heeft invloed op de gemoedstoestand en productiviteit van jouw medewerkers. Een schilderij, muurtekening of diverse kleuren op de muren zorgen voor een creatieve werkhouding. Medewerkers doen meer inspiratie op en tevens zorgt kleur voor een goede eerste indruk van het bedrijf.

 

#5 Kies de juiste verlichting

Een van de belangrijkste voordelen binnen een kantoorinrichting is de verlichting. De juiste mix tussen daglicht en natuurlijk licht zorgt voor een beter zicht en minder vermoeidheid. Er is veel behoefte aan licht bij werkzaamheden waar juist veel concentratie benodigd is.

 

 

#6 Ga voor een inspirerend kantoordesign

De mogelijkheden van een inspirerend kantoordesign zijn enorm. Een kantoorruimte met alleen bureaus en stoelen is verleden tijd. Een partij als Google heeft dit wel heel letterlijk genomen. Google’s hoofdkwartier in Silicon Valley staat al jaren bekend als de crème de la crème onder de techcampussen. Met een tunnelachtige werkruimte, de ei-vormige stilteruimtes, een basketbalveld op de werkvloer en een videohal als ontspanningsruimte lopen ze erg voor op de inspirerende kantoordesign. Natuurlijk hoeft jouw onderneming daar niet in door te drijven, maar zal je daar zeker inspiratie kunnen opdoen!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.