• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo geef je jouw kantoor een makkelijke restyle!

Je kantoorpand is je visitekaartje, het is de manier om een goede indruk te maken op klanten en je personeel zich thuis te laten voelen. Daarom is het cruciaal dat je ervoor zorgt dat je kantoor er gelikt uit ziet. Echter heeft niet iedereen de portemonnee voor grotere afbouw projecten… Hoe kun je dan toch je kantoor moderniseren en een toffe restyle geven? Lees hieronder verder!

Kleur en patroon

Kleur beïnvloedt stemming en gedrag. De kans is groot dat de branding van je bedrijf daar rekening mee houdt. Gebruik nu zorgvuldig de kracht van kleur en patroon in je kantoorinterieur. Kleur kan je honger beïnvloeden, vertrouwen wekken, kalmte oproepen (of het tegenovergestelde), dus denk strategisch na over hoe je wil dat je kantoorinterieur emotie oproept en de stemming beïnvloedt.‍

Het toevoegen van een patroon kan het effect van een kleur veranderen. Wordt je bedrijf het best vertegenwoordigd door een gewaagd geometrisch motief of een vleugje specifieke kleur? Weerspiegelt een meer traditioneel patroon, zoals visgraat of een streep, je esthetiek? Misschien wil je bedrijf geschiedenis of technologie van de toekomst oproepen? Kleur en patroon, mits correct ingezet, kunnen dat doen. Wij ontzorgen ook in uw volledige interieurontwerp, mocht dat gewenst zijn!

Elementen geïnspireerd door natuur

Het opnemen van natuurlijke elementen in je kantoorinterieur verbindt je personeel met de wereld buiten hun kantoorramen.

Groen moet je doen: bloemen en levende muren verbeteren de luchtkwaliteit en geven je team een mentale boost en meer creativiteit. Zelfs een kleine bloementuin of levende muur maakt een positieve indruk en groen past bij letterij elke kantoorstijl.

Niet alleen groen: Kies natuurlijke materialen voor muren, vloeren en meubels. Hout en steen passen bij kantoorstijl en voegen een extra laag diepte en natuurlijke aantrekkingskracht toe aan kantoor.

Vrije ruimtes

Een ruimte voor medewerkers om te ontspannen is net zo belangrijk als hun werkruimte. Keukens, lounges en speelkamers zijn een geweldige manier voor werknemers om te ontspannen. Van een bar in de kantine tot pingpongtafels, recreatieruimtes dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur. Er kan ook een vrijetijdsruimte worden ontworpen voor werknemers om even een pauze te nemen van hun ‘bureau-tijd.’ Lounges of vrije ruimtes met comfortabele stoelen, banken of zelfs zitzakken zijn een geweldige manier om samenwerking aan te moedigen.

Verander de indeling

Het verplaatsen van je kantoormeubilair kan je kantoor esthetisch een heel andere uitstraling geven. Voer dus eens wat verplaatsingen uit! Zet je kasten eens op een andere plek, verschuif de vergadertafels en verplaats de bureau’s.

Geef je medewerkers inspraak

Ga niet zomaar aan het verschuiven met de kantoorindeling, zo voelt je personeel zich wellicht niet geheel betrokken bij het bedrijf en haar besluiten. Betrek je personeel in de veranderingen en geef ze inspraak, zodat zij zich op hun gemak voelen op hun werkplek. Zij weten immers beter hoe hun ideale kantoor eruit ziet dan jij!

Kan jouw kantoor ook wel een make-over gebruiken? Neem dan snel contact met ons op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.