• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo kun jij de energierekening van je kantoorpand verlagen door middel van je kantoorinrichting

We hebben er helaas allemaal last van, stijgende energieprijzen. Een jaarcontract voor gas en licht kostte op 1 augustus 2022 gemiddeld 6466 euro per jaar. Dat is gebaseerd op het gemiddelde verbruik van een doorsnee huishouden, en daar is de btw-verlaging bovendien al in verrekend. Exact één jaar geleden was dat nog 2308 euro. Daar bovenop komt ook nog het feit dat consumentengoederen en -diensten in augustus 12,0 procent duurder waren dan in dezelfde maand een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een goed moment om een na te denken over hoe je kunt besparen op je energierekening in je kantoorpand door middel van je kantoorinrichting! Hier een aantal tips over hoe je kunt besparen op je energierekening.

Stap over op energiezuinige lampen

Met led-lampen kunt je tot wel 80% energie besparen op verlichting, bovendien is de aanschafprijs van led-lampen niet hoog, waardoor je deze tip gemakkelijk kunt toepassen. Dus, wat led je? Begin met besparen!

Overweeg een systeemplafond

Een systeemplafond zal altijd enigszins isolerend werken, omdat het meestal een aantal centimeters onder de verdiepingsvloer hangt. Hierdoor vormt de ruimte boven het plafond al een barrière, waardoor je minder kubieke meters aan ruimte hoeft te verwarmen. Plafondplaten met een kern van steenwol werken daarbij beter dan platen met een gipskern, waardoor je beter de warmte binnenhoudt, of de kou buiten houdt. Daarnaast is een van de voordelen die een systeemplafond met zich meebrengt ook het feit dat je de verlichting uit de vorige tip kunt plaatsen op elke plek die je maar wenst.

Gebruik dak- en spouwmuurisolatie

Een gebouw kan bijvoorbeeld alleen al tot 40% van de warmte via het dak verliezen. Zorg er daarom voor dat je dak goed geïsoleerd is. Het isoleren van de spouwmuren is één van de meest rendabele investeringen, met een rendement van tussen de 25% en 30% beschikt een gemiddelde investering in spouwmuurisolatie over een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.

Installeer tochtstrips op deuren en rond ramen

Dit voorkomt dat er lucht uit uw kantoor ontsnapt wanneer de airconditioner of verwarming in werking is. Vraag je medewerkers ook om deuren goed achter zich dicht te trekken wanneer ze een ruimte verlaten, zo hoeft je airconditioning of verwarming minder m³ te verwarmen of verkoelen!

Overweeg systeemwanden

Met systeemwanden kan je heel eenvoudig afgescheiden overlegruimtes maken, deze ruimtes worden natuurlijk niet de hele dag door gebruikt. Naast het feit dat dit erg handig is met het oog op privacy tijdens het houden van belangrijke meetings heeft dit nog een andere belangrijke functie, het hebben van afgesloten ruimtes zorgt er voor dat je airconditioning of verwarming minder m³ hoeft te verwarmen of verkoelen.

Wil je met ons sparren over andere oplossingen voor jouw kantoorinrichting waarmee je je kantoor niet alleen fraaier maakt maar ook nog eens zuiniger? Neem dan contact met ons op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.