• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

15 tips voor een modern kantoor

Denk er eens goed over na, wat is de meest waardevolle troef van jouw bedrijf? Je merk, je netwerk? Fout! Het is je team. Daarom is een gelukkig en productief team de gouden standaard voor succesvol zakendoen in de 21e eeuw. En niets beïnvloedt het geluk en de productiviteit van je werknemers zo erg als hun werkomgeving.
In deze blog laten we je zien hoe je de best mogelijke werkruimte voor je team kunt creëren aan de hand van onze tips!

Ga zoveel mogelijk draadloos.

Een bureau met eindeloos veel draden, alles in de knoop en totaal geen overzicht meer. Herkenbaar? Deze chaotische werkomgeving zorgt voor veel onrust bij je medewerkers. Zorg er daarom voor dat kabels, draden en snoeren netjes opgeborgen worden.

Minimaliseer het aantal voorwerpen op de bureaus.

Deze borduurt voort op de vorige tip, motiveer je werknemers zoveel mogelijk om hun losliggende spullen op te bergen, zodat het bureau er netjes en verzorgd uitziet. Het is natuurlijk bij vrijwel iedereen bekend dat een opgeruimde werkplek bijdraagt aan motivatie, concentratie en efficiëntie tijdens het werken. Een opgeruimd bureau staat gelijk aan een opgeruimd hoofd.

Investeer in opbergoplossingen.

Nummer twee is natuurlijk een erg bruikbare tip, maar daar tegenover staat natuurlijk wel dat je ook opbergoplossingen voor je personeel faciliteert. Zorg dat er op elk bureau opbergoplossingen zijn voor kantoorbenodigdheden als pennen, papieren, mappen, etc. zodat deze niet rommelig op het bureau blijven slingeren, het is jouw verantwoordelijkheid als werkgever om hier ook mogelijkheid voor te bieden.

 Comfortabele temperaturen

Een optimale temperatuur zorgt dat je je prettiger voelt in je werkomgeving. Door te hoge of koude temperaturen in je kantoor te voorkomen, kunt je afleidingen en irritaties vermijden die de productiviteit in de weg staan. Overweeg om je werknemers te vragen aan welke temperatuur ze de voorkeur geven bij het instellen van de thermostaat.

Gezamenlijke bureaus

Gezamenlijke bureaus kunnen de hoeveelheid ruimte op je werkplek maximaliseren en ook de communicatie tussen je team verbeteren. Het hebben van een gedeeld bureau kan de relaties met je collega’s bevorderen, waardoor je gemakkelijker kunt samenwerken.

Zorg voor goede bureaustoelen

Een ergonomische houding zorgt voor een efficiëntere werkwijze en minder klachten op de werkvloer. Een ergonomische bureaustoel maakt een hoop verschil als je voor je werk de hele dag moet zitten. De combinatie van de juiste stoel met de juiste zithouding zorgt voor de meeste productiviteit.

Gebruik flexibel meubilair

Zit-sta bureaus of bijvoorbeeld loopband bureaus zijn ideaal voor productieve werkruimten. Zo kun je  bijvoorbeeld de manier waarop je het bureau gebruikt aanpassen naar staand wanneer je het stilzitten niet meer aan kunt, of even een stukje lopen om de benen te strekken.

Zorg voor natuurlijk licht

Met zoveel werknemers die tegenwoordig een groot deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, steken problemen zoals vermoeide ogen zich de kop op. Wazig zien, hoofdpijn en gewichtstoename door het zitten zijn problemen die de gemiddelde persoon teisteren. Voeg indien mogelijk natuurlijk licht toe in plaats van felle fluorescerende lampen om deze ongewenste effecten iets te verminderen. Als je binnen werkt, plaats je bureau dan bij een raam. Ga waar mogelijk ook naar buiten om op het terras of ergens anders in de zon te werken. Veel natuurlijk licht krijgen verhoogt de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers aanzienlijk.

Zorg dat je een aparte ruimte hebt waar je pauzes houdt

Traditionele kantoren bieden meestal een kantine, waar medewerkers een paar minuten voor zichzelf kunnen nemen. Studies tonen aan dat het nemen van een mentale pauze een burn-out helpt voorkomen. Een aparte ruimte voor een kopje koffie, een gezonde lunch en een praatje met collega’s bevordert deze mentale gezondheid.

Zorg dat er genoeg te drinken is

Het is noodzakelijk om jezelf af en toe te laten ontspannen, vooral als je hard werkt om je targets te bereiken en elke dag zoveel gedaan krijgt. We weten allemaal dat een goed uitgerust en ontspannen lichaam een ​​productieve en gezonde geest herbergt die creatiever en efficiënter is op het werk. Zorg dat er wat verfrissingen/versnaperingen beschikbaar zijn in je kantoor.

Overweeg een ​​kantoor mascotte te nemen

Als we ‘mascotte’ zeggen, hebben we het niet over een werknemer verkleed in een raar pak die de hele dag je personeel loopt aan te moedigen. We hebben het over een hond of kat die in het kantoor leeft. Huisdieren op de werkplek verbeteren de balans tussen werk en privé, verminderen stress en bevorderen de productiviteit.

Introduceer glaswanden

Een van de beste manieren om een ​​kantoor up-to-date te houden met de moderne wereld, is door meer glas te introduceren (hoewel wij misschien een beetje bevooroordeeld zijn). Veel bedrijven over de hele wereld pikken deze trend op en realiseren zich hoe meer glas, hoe beter. Glazen scheidingswanden zijn een geweldig idee om in moderne kantoren de natuurlijke verlichting te maximaliseren en tegelijkertijd een meer open werkruimte te creëren, maar toch een element van privacy willen behouden. Het beste van glazen scheidingswanden is dat ze het ontwerp van een kantoor niet verstoren, maar juist verbeteren, het is niet alleen super functioneel, maar ziet er ook nog eens super strak uit!

 Implementeer kleur in je kantoor

Kleur is een belangrijke toevoeging aan elke kantooromgeving. Het straalt een sfeer uit die je medewerkers op verschillende manieren kan beïnvloeden. Als je kantoorinrichting doordrongen is van neutrale grijzen en gebruinde tinten, kunnen werknemers zich ongeïnspireerd en traag voelen zonder duidelijke reden. Om je medewerkers energiek en betrokken te houden, kun je jouw kantoor voorzien van heldere kleuren, onderzoeken tonen aan dat gevarieerde heldere tinten je team een ​​boost geven en de productiviteit, creativiteit en algeheel geluk verbeteren.

Personaliseer de bureau’s

Door je bureau op kantoor te personaliseren, kun je mentaal en emotioneel beter verbinden met je werk en het bedrijf. Je kunt een paar persoonlijke items of bureaublad accessoires toevoegen, zoals een foto of iets anders waardoor je je gemotiveerd en geïnspireerd voelt om productief en actief te zijn.

Maak break-out ruimtes

Steeds meer werkgevers beseffen dat ze hun werknemers de tijd moeten geven om los te komen van de kantooromgeving en een andere ruimte moeten hebben om hun creatieve gedachten de vrije loop te laten. Het is niet nodig om break-out ruimtes zo formeel te houden zoals je de kantoorruimte wellicht hebt ontworpen, en er zijn genoeg mogelijkheden om ze zo leuk en creatief mogelijk te maken voor een inspirerende werkomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan systeem- of glaswanden om de ruimtes af te zonderen van de rest van het kantoor.

In de hoofden van velen is een rommelig kantoor een ongeorganiseerd en vies kantoor. Dat kan het geluk en de productiviteit van je team in negatieve zin beïnvloeden. Om nog maar te zwijgen over de uitstraling naar je klanten. Eigenlijk staat of valt alles op dit principe, dus doe er je voordeel mee nu je dit weet!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.