• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

10 tips om je kantoor milieuvriendelijker te maken

‍Verduurzamen, één van de laatste trends op het gebied van kantoorbeleid, alles staat in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verkleinen van onze carbon footprint. Maar hoe verduurzaam je eigenlijk, waar moet je beginnen? Hier 10 tips voor een duurzaam kantoor die elk bedrijf direct zou moeten toepassen.

Geen wegwerp bekertjes

Stap af van wegwerpbekertjes. Plastic bekertjes zijn niet biologisch afbreekbaar en kunnen jaren op stortplaatsen blijven liggen of hun weg vinden naar onze oceanen en rivieren. Ook papieren bekertjes gaan ondanks hun recyclebare aard niet vrijuit, aangezien lang niet elk bedrijf netjes hun afval scheidt.

Vermijd het onnodig gebruik van papier

Veel papier wordt nog steeds niet altijd netjes gerecycled, wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde kantoormedewerker elke dag ongeveer 2 kilo papierafval creëert? Vermijd daarom zoveel mogelijk het gebruik van papier.

Dubbelzijdig printen

Zoals je zojuist gelezen hebt is het gebruik van papier van grote invloed op onze carbon footprint en kan het gebruik van papier het liefst zoveel mogelijk vermeden worden. Mocht het gebruik van papier dan toch noodzakelijk zijn, print dan je documenten dubbelzijdig, dit bespaart immers de helft van het papier.

Gerecycled printpapier

Daarnet heb je geleerd over de voordelen van dubbelzijdig printen, mocht je helemaal je carbon footprint willen reduceren, ga dan voor gerecycled papier. Veel groothandels bieden gerecycled papier aan dat bestaat uit bijvoorbeeld gerecyclede plastic bekertjes of zelfs gerecycled eten!

Installeer handdrogers bij de toiletten

Het gebruik van handdrogers in plaats van papieren doekjes zorgt automatisch voor minder afval. En ze zijn een stuk goedkoper dan je zou verwachten! Veel handdrogers, kunnen worden aangesloten op gewone stopcontacten, dit maakt ze erg gemakkelijk te installeren!

Stap over op herbruikbare energie

Overweeg om zonnepanelen te installeren op uw pand, of stap over op een energiemaatschappij die enkel duurzame of herbruikbare energie levert.

Stel de thermostaat goed in

Werkplekken zijn voor in de zomermaanden vaak voorzien van airconditioning. Als je het punt waarop de airconditioning aangaat slechts verhoogt met 1 graden celsius kan je dit al meer dan 60.000 kilowatt schelen per jaar. Om nog maar te zwijgen van de kostenbesparing met de huidige energiekosten.

Afval scheiden

Door ons afval als grondstof te gebruiken, besparen we op onze primaire grondstoffen. Er hoeven bijvoorbeeld minder bomen gekapt te worden voor papier en we hoeven minder aardolie te winnen voor plastic. Recyclen kost vaak minder energie dan het winnen van grondstoffen voor nieuwe materialen en dat is beter voor het klimaat.

Koop voor al je medewerkers een herbruikbare (thermos-)beker

Een mooie alternatief voor wegwerp bekertjes is natuurlijk de thermosbeker, doe een kleine investering en koop voor al je personeel een thermosbeker! Dit zal het moreel van de werknemers ook positief beïnvloeden, en als je dan toch bezig bent, grijp de kans dan aan om je logo erop te laten pronken.

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.