• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Is een BREAAM-NL Certificering interessant voor mijn kantoorpand?

Wat is BREAAM-NL certificering?

BREAAM-NL staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method – Netherlands en is een erkende duurzaamheidsbeoordeling voor gebouwen. Het is ontwikkeld om de duurzaamheid van verschillende gebouwen te meten, waaronder kantoren, winkels, industriële panden, en zelfs woningen. BREAAM-NL evalueert een breed scala aan duurzaamheidscriteria, waaronder energiegebruik, materiaalkeuze, waterbeheer, gezondheid en welzijn van gebruikers, en de ecologische impact van een gebouw gedurende de gehele levenscyclus.

 

Waarom is BREAAM-NL interessant voor ondernemers?

Als ondernemer biedt het behalen van een BREAAM-NL certificering talloze voordelen. Allereerst onderscheidt het je bedrijf als een duurzaam en maatschappelijk verantwoord bedrijf. In een tijd waarin consumenten steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid, kan dit een doorslaggevende factor zijn bij het aantrekken van klanten en investeerders.

Daarnaast zorgt BREAAM-NL ervoor dat je bedrijfspand een energiezuinige en gezonde werkomgeving biedt voor je medewerkers. Dit kan resulteren in een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim, wat weer bijdraagt ​​aan de algehele efficiëntie van je bedrijf.

Bovendien kan een BREAAM-NL certificering leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn. Door duurzame maatregelen te implementeren, zoals energiezuinige verlichting en isolatie, kunnen de operationele kosten van je pand worden verlaagd. Dit helpt niet alleen om je bedrijfsresultaten te verbeteren, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van je bedrijf.

 

De Meerwaarde van BREAAM-NL certificering voor jouw bedrijf

  1. Imago en Marketing: Het behalen van een BREAAM-NL certificering versterkt het imago van je bedrijf als een voorloper in duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het helpt je je te onderscheiden van concurrenten en trekt bewuste klanten aan die waarde hechten aan duurzaamheid.
  2. Kostenbesparingen: Duurzame investeringen in je bedrijfspand leiden tot lagere operationele kosten op de lange termijn. Dit kan je bedrijf helpen om financieel competitiever te zijn.
  3. Medewerkerstevredenheid en Productiviteit: Een duurzaam en gezond werkomgeving kan de tevredenheid van medewerkers verhogen en hun productiviteit verbeteren.
  4. Toekomstbestendigheid: Duurzame bedrijfsvoering maakt je bedrijf beter bestand tegen toekomstige veranderingen in wet- en regelgeving en veranderende klantvoorkeuren.

Het belang van certificeringen

Om de duurzaamheid van kantoorinrichting te waarborgen, zijn er verschillende certificeringen en standaarden ontwikkeld. Denk aan certificeringen zoals LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Deze certificeringen stellen criteria vast voor duurzaamheid in gebouwen en interieurontwerp. Het streven naar deze certificeringen zorgt ervoor dat de kantoorinrichting voldoet aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Bij ABRO zijn we toegewijd om jouw bedrijf te helpen bij het behalen van een BREAAM-NL certificering en duurzame groei. Ons team van experts staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het implementeren van duurzame maatregelen die bijdragen aan het succes van je bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een groenere toekomst voor jouw bedrijf en onze planeet.

Wil je weten wat wij op het gebied van kantoorinrichting met betrekking tot BREAAM-NL kunnen betekenen voor jou, neem dan contact met ons op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.