• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5 Tips om de levensduur van je (custom) meubilair en glaswanden te vergroten

Onderhoud en Reiniging van Systeemwanden, Glaswanden en Meubilair: Praktische Tips voor een Optimaal Uiterlijk en Levensduur

Als eigenaar van een kantoor of commerciële ruimte met systeemwanden, glaswanden en meubilair, is het essentieel om regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren om ze er op hun best uit te laten zien en hun levensduur te verlengen. Met de juiste praktische tips, schoonmaakproducten en richtlijnen kun je ervoor zorgen dat deze elementen altijd optimaal presteren. In dit artikel delen we enkele waardevolle inzichten en adviezen.

1. Regelmatig Stof verwijderen

Een van de eerste stappen in het onderhoudsproces is het regelmatig verwijderen van stof en vuil van systeemwanden, glaswanden en meubilair. Gebruik een zachte doek of een stofwisser om stofophoping te voorkomen. Vergeet niet om ook moeilijk bereikbare plaatsen, zoals hoeken en randen, mee te nemen.

2. Reinigen van Glaswanden

Glaswanden zijn prachtig, maar kunnen gemakkelijk vlekken en vingerafdrukken verzamelen. Voor een streeploze reiniging van glas, meng je een oplossing van mild afwasmiddel met water. Breng dit aan op een zachte doek of spons en veeg het glas grondig schoon. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die het glas kunnen beschadigen.

3. Schoonmaken van Systeemwanden

Systeemwanden vereisen ook regelmatige reiniging om ze er fris uit te laten zien. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om vlekken en vuil te verwijderen. Vermijd schurende materialen die de afwerking van de wanden kunnen beschadigen. Controleer altijd de reinigingsinstructies van de fabrikant voordat je specifieke schoonmaakproducten gebruikt.

4. Onderhoud van Meubilair

Om de levensduur van je projectmeubilair te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Voor stoffen bekleding kun je gebruikmaken van een zachte stofborstel of een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Vlekken op stoffen bekleding kunnen worden behandeld met een mild reinigingsmiddel of een specifieke stoffenreiniger. Voor houten meubilair gebruik je een zachte doek en een geschikt houtreinigingsmiddel om het stofvrij te houden en het oppervlak te beschermen.

5. Preventieve Maatregelen

Naast regelmatig onderhoud zijn preventieve maatregelen van groot belang. Plaats bijvoorbeeld beschermende pads onder meubilair om krassen op vloeren te voorkomen. Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen direct op meubilair of glasoppervlakken om schade door hitte te voorkomen. Het tijdig aanpakken van kleine problemen, zoals losse schroeven of kleine beschadigingen, kan verdere schade voorkomen.

Met onze tips voor onderhoud en reiniging kun je ervoor zorgen dat systeemwanden, glaswanden en meubilair er altijd optimaal uitzien en hun levensduur wordt verlengd. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, creëer je een professionele en verzorgde werkomgeving. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen op gebied van kantoorinrichting of afbouw? Neem gerust contact met ons op!

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.