• Lenteweg 11
  • 7532 RVEnschede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kantoorinrichting trends van 2023?

Wat zijn de kantoorinrichting trends van 2023?

Ben je van plan om binnenkort je kantoor te renoveren of op te frissen? Dan overweeg je waarschijnlijk ook hoe je je nieuwe kantoorinrichting vorm gaat geven. In deze blog delen we 5 trends van 2023 op het gebied van kantoorinrichting!

Organisch

Tegenwoordig hechten we steeds meer waarde aan duurzaamheid en natuurlijke elementen. Deze trend is ook zichtbaar in moderne kantoorinrichtingen, waarbij we steeds meer organische vormen uit de natuur naar binnen brengen. Niet alleen in de meubels, maar ook in de accessoires zijn deze vormen terug te vinden.

 

Felle kleuren

Tegenwoordig is het niet meer nodig om je te beperken tot saaie kantoorinrichtingen. In plaats daarvan kun je kiezen voor gedurfde kleuren, meubels en accessoires om je kantoorinrichting wat leven in te blazen. Deze gewaagde stijl wordt vaak aangeduid als ‘bold statements’ en omvat bijvoorbeeld felle groene of paarse muren, opvallende geometrische patronen of glanzende stoffen en knalblauwe bureaustoelen.

 

Het is wel belangrijk om te onthouden dat je ook genoeg rustpunten moet inbouwen in je kantoorinrichting. Gebruik daarom voldoende neutrale kleuren en kies voor een rustige vloer. Uiteindelijk is het nog steeds een kantoor en geen circus.

 

Smart office

Dankzij de nieuwste technologieën worden kantoren steeds ‘smarter’. Zo bestaan er al receptie-zuilen met touchscreen, waarmee een specifieke medewerker opgeroepen kan worden naar de ingang van het pand. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om met een app alle verlichting in een kantoorinrichting te regelen. Daarnaast zijn er ook geavanceerde airconditioningsystemen beschikbaar die automatisch aan- en uitschakelen op basis van de temperatuur. Zo maak je het werken toch allemaal net iets makkelijker en aangenamer.

 

Stel het welzijn van je werknemers voorop

Anno 2023 hechten zowel werkgevers als werknemers veel belang aan zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit heeft voordelen voor beide partijen, zoals een lager ziekteverzuim, minder personeelsverloop en een hogere productiviteit. Naast de klassieke elementen zoals ventilatie, daglicht en ergonomische werkmiddelen, wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan akoestiek en beweging op de werkvloer. 

 

Verbeterde akoestiek en beweging aan het bureau

Om de akoestiek te verbeteren, kunnen onder andere akoestische opzetwanden, scheidingswanden, wandpanelen, plafondpanelen en zelfs akoestische plantenbakken en schuifdeurkasten worden gebruikt. Vooral in landschapskantoren met veel glas en beton en zonder tapijt zijn deze hulpmiddelen aan te raden. Daarnaast zijn bewegings-stimulerende kantoormeubelen zoals zit-sta bureaus, tafels om staand te vergaderen, of bewegings-stimulerende bureaustoelen ook cruciaal voor de gezondheid van werknemers.

Wij creëren de perfecte ruimte voor je

Laten we het hebben over jouw ideeën. Wij zijn veelzijdig inzetbaar met op elke discipline een expert en een planning die wendbaar is en snel schakelt. Bij ABRO krijg je één centrale aanspreekpartner voor je complete project, zodat jij niet hoeft te schakelen met tal van leveranciers.